Közösség > Kérdések

víz

(1/3) > >>

jan:
A víz témát hogy szoktátok megoldani, mennyire jelent ez problémát egy főgerincen végighaladó túrán? A dimapos térképen meg itt a leírásokban is látom, hogy vannak elvileg források megfelelő sűrűségben, de nem tudom, hogy ezek tényleg működnek-e, könnyű-e őket megtalálni, iható-e a vizük gond nélkül stb. Előre is köszi a tippeket!

admin:
A források működnek augusztusban is (persze nem valami bő vízhozammal), a megtalálásuk nem nehéz. Az ihatóság kényes kérdés, egyéni érzékenységtől is függ... Ha biztosra szeretnél menni, akkor forrald fel vagy fertőtlenítsd más alternatív módszerrel.

csizmadia_zoltan:
Tavaly (2009-ben) akkor kaptam frászt, amikor a Mosolygó-tó katlanban a meteorológiai állomásnál száraz volt a patak-meder. Lejjebb kb 1650 méter körül volt víz a forrásnál, szerencsére nem kellett visszamennem, hanem a Mosolygó-tó kifolyásánál tankoltam vizet - de ez oda-vissza kb 20-20 perc (időveszteség) volt.

Az idén rendesen volt víz a patakmederben már a meteorológiai állomásnál is.
Tavaly a Kis-Lála-tónál ille a Galac nyereg melletti sátorozóhelynél tankoltam. "Nyersen" is ittam vizet, nem lett tőle semmi bajom.
Az idén félbe kellett szakítanom a nyugat-keleti irányú gerinctúrámat, lefelé menet a Repedő/Büküly patakokból ittam. (Senki emberfia NE menjen arra !!)

CSZ

Fülöp Attila:
Felcsigáztál, miért ne menjen senki emberfia arra? :)

admin:
Szia Attila!

Ha nem tévedek, mi ismerjük egymást :)

Annyiban finomítanám Zoltán tanácsát, hogy senki ne menjen arra egyedül, és készüljön fel arra, hogy eltéved. Térkép alapján egyszerűnek tűnik: "lemegyünk a völgyön" és kész. No ez az, ami tévedés... Egyrészt az ösvény is el-eltűnik időnként, van ahol konkrétan a patakmederben kell hosszában gázolni, vagyis az a legkönnyebb út. De ezt semmi nem jelöli. Tehát fel kell készülni arra, hogy az erdőben éjszakázik az ember, plusz kaja és jó adag kalandvágy nem árt. A helyiek "poteca rea"-ként beszéltek róla.

Amúgy meg szép nagy vízesések vannak... ;) 2009-ben mi is itt ereszkedtünk le Borsára, de csak azért sikerült aznap estére leérni, mert a sors összehozott minket két áfonyaszedővel és ahol nekünk megállt a tudományunk, ott ők kisegítettek.

Üdv: Péter

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése