Közösség > Kérdések

autó otthagyása Borsán

(1/5) > >>

jan:
Július elején fogunk gerinctúrázni a Radnaiban, és az a tervünk, hogy az autót egy hétre Borsán hagyjuk.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, tippetek. Mennyire biztonságos csak úgy leparkolni és otthagyni valahol a település központjában egy kocsit? Van-e lehetőség egy szálloda vagy panzió parkolójába beállni egy kis pénz ellenében? Előre is köszi a tippeket.

admin:
Ha egy teljes hétig ott szeretnétek hagyni, akkor az utóbbi megoldást javaslom, bár lehet hogy a központban nem találtok ilyet, csak kicsit kijjebb.

jan:
Kijjebb alatt azt érted, hogy Borsafüred felé?

Amúgy a Nagy Balázs-féle gerinctúra-biblia azt javasolja, hogy hagyjuk a rendőrség előtti parkolóban, de egy hétre én is kicsit bizonytalannak érzem a megoldást...

Persze jobb lenne, ha Borsán tudnánk hagyni valahogy, mert akkor onnét egyből neki tudnánk vágni a Mosolygó-tónak. Egy kilencéves Suzukit talán nem lopnak el, persze kit tudja...

csizmadia_zoltan:
Szervusztok !

a 2009-es túrám során első alkalommal Borsa külterületi részén  (kb 1.5 - 2 km-re a központtól) hagytam az autót egy kis vegyeskereskedés előtt, második alkalommal Borsa-komplex-nél egy-egy éjszakára.

( 2010-ben az Ursu-panzió vendége voltam, parkolás megoldva; ill Maxi-taxi-val utaztam be a központba, amikor a Mosolygó-tó felé vettem az irányt)

---

2010-ben a radnai túrám előtt a Kelemen-havasoknál az Istenszékére mentem fel, az autót az erdei úti sorompónál hagytam.
Néhány méter megtétele utána egy apróságért visszamentem az autóhoz, és mint visszaérkezésemkor tapasztaltam, elfelejtettem bezárni az ajtót; SEMMI nem hiányzott :-)

(az autómnál gyárilag olyan a rendszer, ha kulccsal zárom be, akkor nem lehet a belső retesszel nyitni -> dróttal benyúlni és felhúzni)

CSZ

admin:
A közbiztonság arrafelé szerintem semmivel sem rosszabb (sőt, talán még jobb is), mint itthon. Inkább csak a régi beidegződés, illetve a saját lelkiismeretünk megnyugtatása ösztökél minket arra, hogy "biztonságban tudjuk" az autónkat. Ezért javaslom én is a "panziónál hagyós" megoldást, ami, mint Zoltán példája mutatja, akár Borsafüredről is megoldható. A helyijárat (maxi-taxi) segítségével gyorsan a központban lehet az ember.

Honnan és hogy terveztek visszajutni Borsára a túra végén?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése