Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - fzoli

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Téli túra: 2010.02.13 - Juharos/Păltinişul
« Dátum: 2010. február 17. - 08:41:33 »
Újabb téli túra igen rossz hóállapotok mellett. 10 órás küzdelem árán jutottunk fel a Galac északi gerincén található 1771 m magas Juharosra. A kilátás csodálatos, a főgerinc havas csúcsai lenyűgőzőek.
A túra leírása és képei: http://bibircs.blogja.net/hely.php?r=d&h=Radnai-havasok

2
Hírek és beszámolók / 2010. február
« Dátum: 2010. február 15. - 09:49:03 »
Az utóbbi napokban nagyon sok hó esett a Radnaiban is. Szombaton 5-10 cm, vasárnap ~20 cm, az előtte lévő napokban pedig közel 50 cm friss hó hullott. A nagyon sok friss hó hatására a hegyoldalak, katlanok igen veszélyesek a lavina szempontjából, érdemes ezeket az útvonalakat elkerülni. Legfeljebb a gerinceken érdemes mozogni, de azt is nagyon körültekintően. A tervezésnél figyelembe kell venni, hogy a nyári menetidők többszörösére változhatnak a hó állapotától függően. A puha hóban még hótalppal is csak nagyon nehezen lehet haladni.

3
Kérdések / Re: Sizés
« Dátum: 2009. április 03. - 14:38:39 »
Újradnáról nem tudok. Két hete az északi oldalon lévő Borsafüreden az alsó pálya alján már eltűnt a hó. A 10 fokos felmelegedés miatt valószínű egyre jobban felhúzódik. Viszont a felső régióban, 1500 felett, még bőven van hóból. Nem hinném, hogy elfogyna április közepe felé.
Néhány kép legutóbbi  túránkról talán meggyőz erről: http://bibircs.blogja.net/sorozat.php?s=2009-03-21
Ha van hótalpatok, vagy túralécetek, akkor vigyétek! Egyébként a Borsai-hágóból a Gargalóra nagy valószínűséggel fel tudnátok jutni. Most is sokan jártak arrafelé, illetve mi februárban másztunk fel rá. Képek, beszámoló: http://bibircs.blogja.net/mountains/carpathians/MuntiiRodnei/utak.php

4
Hírek és beszámolók / Újabb kísérlet
« Dátum: 2009. április 03. - 14:18:07 »
Borsafüredről idén télen másodszor próbálkoztunk a kék kör jelzést követve a főgerincre feljutni. Legutóbbi célunk a Galac volt. Először jelet csak a hegy tetejéről (Buza Muntelui) kiinduló mellékgerincen találtunk, ott viszont többet is. Egyébként a térkép nem itt jelzi. A nagy hó miatt hat óra gyaloglás után visszafordultunk. Egyébként gyönyörű időben, fantaszikus szép helyen voltunk.

Másnap a piros háromszög jelzést követve megnéztük a megfagyott Lóhavasi-vízesést. Eddig jártak előttünk, voltak nyomok. Innen szűz hóban felmentünk az Asztal-rétre, ahonnan nagyon szép kilátás fogadott bennünket. Lefelé a sípálya mellett jöttünk.

Képek, GPS-trackek, beszámolók: http://bibircs.blogja.net/mountains/carpathians/MuntiiRodnei/utak.php

Oldalak: [1]