Közösség > Hírek és beszámolók

Gerinctúra, 2011.07.02-07.08.

<< < (3/3)

jan:
Örömmel jelenthetem, hogy jól sikerült a túra! Az időjárás hegyhez illően változékony, de alapvetően jó volt; esőben csak az utolsó nap volt részünk, általában napos, vagy felhős, de kellemes volt az idő. A Pietrosz idén is köddel fogadott minket, ezt leszámítva végig jó volt a kilátás a gerincről. Néhány szubjektív megfigyelés:

* A Radnai sokkal szebb, lenyűgözőbb, mint a fotók alapján gondolná az ember (erről persze nem a fotók tehetnek: egy ilyen körpanorámás térélményt képen visszadni lehetetlen)
* Kellemes meglepetés volt nekem, hogy a széles gerincszakaszok mellett pl. az Ünőkő környékén egészen éles, rövid szakaszokon kifejezetten mászós gerincrészek is vannak
* A Lála-völgy elképesztően szép, vetekszik a Magas-Tátra híres völgyeivel
* Bár alacsonyabb, de mint csúcs kinézetre, elhelyezkedésre stb. jóval impozánsabb az Ünőkő a PietrosználSzerencsére nem volt zsúfolt a hegy, leszámítva egy aranyos 20-30 fős román iskolai osztályt (a tanár(ok) mellett egy ortodox pópa is velük túrázott, végig a szerzetesi habitust viselve): először kissé aggasztott minket egy ilyen nagy csapat jelenléte, de teljesen visszafogottak voltak, nem hangoskodtak, és a kijelölt táborhelyeken is elfértünk, nem zavartuk egymás köreit; ők végül nem jöttek végig a gerincen, Borsafüred felé letértek a Lóhavas előtt. Ezenkívül 2 magyar párral találkoztunk, ill. kisebb román, lengyel stb. csoportokkal.

admin:
Örülök, hogy ezúttal kegyeibe fogadott tieteket a hegy, és kedvesebb arcát is megmutatta! :-)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése