Közösség > Hírek és beszámolók

Gerinctúra, 2011.07.02-07.08.

<< < (2/3) > >>

admin:
Igen, az a tábla már a múlté (meg azé aki elvitte onnan). Most az a teljesen semleges felirat van, amit te is láttál. Ezt úgy tűnik békén hagyják.

Ratz_Zoli:
Sajnálattal olvastam Jan bejegyzését a túráról. Mi 11-én, hétfő este érkeztünk a Medve panzióhoz. Csak megerősíteni tudom az össz jót, amit eddig a háziakról írtak.

Másnap a Gargalóra jutottunk fel (itt érdemes tudni, hogy a Gargaló nyereg előtt 20-30 méterrel az ösvénytől jobbra van egy eső beállóként használható szikla-mélyedés, mi jégeső elől menekültünk oda). Szerdán csodálatos időben a Pietrosz-ra jutottunk fel, az autóval 3,8 km-t haladva a völgyben, ahol egy elágazásnál ott hagytuk és épen találtuk meg újra.

Csütörtökön ismét járni tanultunk, ezért a Borsa-hágótól a Sárkányos irányába mentünk, szenzációs rálátással a Radnai-havasok vonulatára, valamint a Máramarosi-havasokra. Utolsó nap Majszintól az Iza forrását érintve feljutottunk az Öreg-bércre, szintén csodás körpanorámás idővel. Itt is az autót a mellékúton hagytuk a régi, felhagyott első erdészháznál, mert az autó alját kétszer is odavertem. Így 8 km-rel többet gyalogoltunk a tervezettnél, de a völgy nagyon hangulatos volt.

Négyfős csapatunknak ez volt a harmadik egymás utáni nyári erdélyi túrája, a 2009-es Retyezát és a tavalyi Nagybánya környéki hegyek (Rozsály, Kakastaréj, Fekete hegy, Plestyor) után. Most jártam először a Radnai-havasokban, nagyon-nagyon tetszett, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Köszönöm Péternek a jól összerakott oldalt és a kommentezők hozzászólásait, nagyon sokat segítettek egy kimondottan élménydús túrát megszervezni.

admin:
Mi pedig köszönjük a beszámolót! Örülök hogy ilyen szépen összejött minden. Ha lesznek publikus fotóitok, írd meg hol láthatjuk őket. További szép túrákat!

jan:
Ket evvel a vegyesen sikerult akcionk utan (ld. a beszamolot fentebb) ismet nekivagunk! Ugyanaz az 5 fos csapat, ugyanaz az utvonal; remeljuk, sokkal jobb idojarassal!;)

Tanulva a korabbi probalkozasunkbol, most nem az esos evszakra (julius eleje) idozitettuk a turat: szerdan (jul. 31.) hajnalban indulunk Budapestrol, es vasarnap estefele erunk majd haza; Borsa-Pietrosz-fogerinc-Unoko-Gura Lalei utvonalat jarjuk majd be.

admin:
Remélem ezúttal szerencsével jártok. Hajrá! :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése