Közösség > Hírek és beszámolók

6 nap gerinc(él)túra

<< < (2/3) > >>

admin:
Csak egy elütést vettem észre (Vf. Calii helyett Vf. Clăii). A Puzdra előcsúcsát nem láttam még megnevezve, az Ányes/Nagy-Tejes melletti 1973 m csúcsra viszont olvastam már láttam Kis-Ányes (Anieşul Mic) megnevezést. Illetve még egy javaslat: érdemes lenne a magyar neveket is feltüntetni, ill. a román karaktereket alakhelyesen (innen a honlapról egyszerűen ki tudod másolni őket). Az "Öregbérc a Köves-hágóból" c. képen viszont szerintem a Kisbérc (Muncelul Râios) látható. Amúgy nagyon jók a képeid, lehet hogy majd kunyerálok később, ha a galériafrissítéshez érek :-)

Azt jól vettem ki a beszámolódból, hogy a Rebra-tótól most jelzés (piros) visz le Borsára a Repede völgyben? Csak mert amikor én utoljára jártam arra, jelzés nem volt (ösvény igen, de nem volt egyszerű követni). A Ló-havas (Cailor) csúcsára egyébként fel lehet menni, nincs annyira benőve, és szép virágok és néhány fotogén tócsa tanyázik ott, meg lelátni az északi katlanba is.

kallaipisti:
- Elütés kijavítva :)
- A könyv ír Kis- és Nagy-Puzdráról, de nem egyértelmű, ezért kérdőjeleztem meg
- Öregbérc Kisbércre javítva (már csak azt nem tudom, melyik hegységben volt Öregbérc, ahol jártam)
- Borsára a széles traktorút visz le a juhász szerint (ha jól értettem...) ; elágazik a piros jelzés: az egyik a gerincösvényt követi, a másik a traktorúton megy tovább. A gerincen az elágazás közelében ösvényt se láttunk, szerintem mindenki elvéti az utat, és csak később volt ösvény, a sziklák között, amikor mindenki visszatalál a helyes útra; ezt az elágazást amúgy a könyv is említi
- az alakhelyes karakterekre való javítás jó ötlet... és rendkívül időigényes, majd meggondolom :) a magyar nevekkel való kiegészítéssel együtt szívesen megcsinálom, ha segítesz: begépelnéd légyszíves a román megnevezést és mellette az elfogadott magyar nevet összeszedve, egy bejegyzésbe? Ha nem érsz rá, azt is megértem, majd július végén lesz annyi időm, hogy ezzel szórakozzak, addig túráznom kell, akkor megcsinálom egyedül :)
- a képeket (bármelyiket) nyugodtan felhasználhatod, csak valahol jelölj meg készítőként :)

admin:
Akkor csak nem emlékeztem a Kis/Nagy-Puzdra megnevezésekre. Személy szerint előcsúcsnak hívnám a kicsit.
Öregbérc van a Radnaiban: Vf. Bătrâna
Az a széles traktorút legutóbb 2011-ben még a susnyásba vitt le, a Bukuly-katlan aljába, onnantól hol eltűnő, hol előbukkanó ösvény volt...
Nevek/karakterek: most nem érek rá én sem, de az oldal földrajzinév-szótárában elvileg a csúcsok többsége szerepel
Képek: kösz, majd még jelentkezem ez ügyben, ha odáig jutok. Addig is jó túrázást!

kallaipisti:
Talán soha többé nem lesz annyi szabadidőm, mint most:
http://imageshack.us/photo/my-images/43/f9is.jpg/

 :)

syb_001:
Eszméletlen jók képek és az időtök is klassz volt. Minket 24.-én lemosott az eső :(

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése