Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Ibotz

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Re:Gargaló-Nagy Köves túra
« Dátum: 2017. augusztus 08. - 21:37:11 »
Szervusztok! Mi  fordított irányból jártuk meg: Borsaról a meteorológiai állomásig mentünk majd ott lesátoroztunk (hajnali Budapesti indulás mellé simán belefér). Kemény hűvös szél egész éjszaka rázta a sátort, de reggel napsütésre ébredtünk. Másnapi adag: Köves csúcs, Bukulyok majd a Repedő csúcs alatt sátorozás. (nagyon jó hely, patak + forrás). Itt jegyzem meg, hogy a Tarnita Negoieselor nál menedékhely épült, faházikó, több személy befogadására alkalmas, sajnos belülről nem volt módunk megnézni, forrás a közelben. A Puzdra alatt elhaladva a Tejes nyeregnél a nemlétező kék pont ösvényén leereszkedtünk a volt Puzdrele menedékházhoz (ez jelezve van a Borsai főúton is, kicsit vicces, hogy egy rom úgy van jelezve mint egy működő ház) majd átmásztunk a Cimpoiasa völgybe ahol egy ösvényen beereszkedtünk Borsafüredre szállásunkig. Akinek még van kedve és ideje érdemes az északabbra eső Máramarosi havasokba is tenni egy két túrát, felejthetetlen kilátás adódik a Radnai havasokra.

2
Autós információk / Re:parkolás
« Dátum: 2017. augusztus 08. - 21:13:57 »
Mi picivel merészebben a Borsai kórháztól induló kék jelzésen kb 3 km-t haladtunk felfele autóval, majd mikor elfogyott az aszfalt ott lezártuk az autót és három napig ott volt. Nem történt baja.

3
Autós információk / Re:Útállapot információk
« Dátum: 2017. augusztus 08. - 21:11:38 »
Szervusztok!
Augusztus eleji útinformációk: Majszíntól teljes a káosz mert útjavítás van, azért lassan, megfontoltan lehet menni. Addig egészen jó az út. Borsafüredtől Prislop hágóig 35 p autóval, komoly útjavítás zajlik. Aki Moldvába is átrándulna: Borsafüred Iacobeni két óra, éjszaka vagy esős időben meg se próbáljátok!

4
Hírek és beszámolók / Re:Vigyázat rododendron virágzás indul!
« Dátum: 2013. július 01. - 10:24:45 »
Május vége óta sokat javult a helyzet az utakon, bővebben az útállapot információk rovatban leírtam a helyzetképet. Nekem amúgy 9 óra a szintidőm a Budapest-Borsafüred reláción, de Mátészalka után nem rohantam különösebben.
Köszi az infot, nagyon vágyunk vissza, nagyszerű hely.

5
Autós információk / Re:Rovinieta
« Dátum: 2013. május 21. - 15:47:58 »
http://www.roviniete.ro/hu
oldalon egyszerűen meg lehet vásárolni kártyás fizetéssel az útdíj matricát, tőlem még soha senki se kérte, de olvastam már olyanról, hogy rendőr kérte.

6
Hírek és beszámolók / Vigyázat rododendron virágzás indul!
« Dátum: 2013. május 21. - 14:55:25 »
Kedves hegymániákusok! Pünkösdkor két napot töltöttünk a Radnai havasokban, Borsafüredi szállásal, két túra sikeredett:

Képek: https://plus.google.com/photos/102097154102590148164/albums/5880130149330644737

1.Borsafüred-Lóhavasi vízesés-Stiol rét-Gargaló nyereg-Felvonó hegyi állomása-sípályán vissza Bordsafüredre

Hajnali órákban zivatar, majd borult ég, ennek eredményeképp nagy tétovázás közepette későn (8:30-kor) elindultunk a Lóhavasi vízesés felé. Legnagyobb meglepetésünkre a jelzések frissen festve! Lóhavasi sok vízzel, gyönyörű, tovább mászva Stiol réten ködös időjárás, tapogatózás,  majd a köd felszálltát követően megtaláltuk a Gargaló nyereg felé vezető kék sáv jelzést, Gargaló nyeregben gyorsan csökkenő légnyomás és viharos szél jelezte a vihar indulását, így gyorsan visszakoztunk a felvonó hegyi állomásáig majd sípályán térdet próbáló ereszkedés után Borsafüreden landoltunk. Virágok, csobogó patakok mindenfele, üdítő tavasz, hófoltokkal.

2.Radnai hágó- Kis Ünőkő - Radnai hágó (jelzés felújítva!)

Ismét késeire sikeredett indulásunk után a különböző nyájak kerülgetése (túrabot kötelező a kutyák miatt is!) és lassú tempónk (fényképezés, stb) eredményeként a Gázsa  nyereg elágazásnál a döntés a Kis Ünőkőre esett, így oda caplattunk fel gyönyörű virágszőnyeg mellett. A Vörös csúcs, a Nagy Ünőkő és a teljes Radnai, a Szuhárd stb. egy felejthetetlen ajándék a fáradalmakért.

Egy pár praktikus tudnivaló:
Útviszonyok:
Máramarossziget után Borsáig csak a szerencse és a türelem az ami megóvhatja az autónkat a széthullástól! Emberpróbáló útszakasz, mindenkinek csakis nappalra ajánlható!
Borsafüred-Radnai hágó 1,5 h autóval nem a forgalmi helyzet miatt, alig láttunk két-három autót. A gödör mint jellemző már nem érvényes hanem a szétmállott út az igaz rá, itt is 20-30 km/h sebesség a túlélés záloga. Radnai hágóhoz a a letérőnél már semmilyen tábla egyik oldalról se, az út földút minőség, kis autóval még járható, akinek szüksége van a letérőről képre, írjon és küldöm.
Borsafüred felvonó csak 10 emberrel indul (vagy ennek megfelelő belépő áráért) 9 és 17 óra között.

Összes bekötő völgy sorompókkal lezárva (Lála torok,Bila völgy)(sorompók nem kiszabadíthatóak, legalábbis számomra nem) tehát autóval nem lehet behajtani.
Végül egy időadat: Budapest - Borsafüred autópályát igénybe véve Szatmárnémeti – Máramarossziget útvonalon 8 órát vett igénybe!
Mindenkinek jó túrázást kívánok és külön a honlap készítőjének jó egészséget további ehhez  (és a Retyezát, Királykő) hasonló praktikus, jól megszerkesztett honlapok létrehozásához és karbantartásához! Köszönjük!
Bp., 2013 május

Oldalak: [1]