Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - csizmadia_zoltan

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / 2012 szeptemberi túrázásaim
« Dátum: 2013. február 03. - 10:46:09 »
Szervusztok !

egyéb okok miatt csak most volt lehetőségem feltölteni a fényképalbumot.

https://picasaweb.google.com/116353983531984834643/Radnai_havasok_2012

a HEGY méltó volt nevéhez (havasok), az első napokat "szobafogságban" töltöttem a nagymértékben lecsökkent látási viszonyok miatt, illetve odafent havazott is.
Ebben a szezonban nem aludtam a hegyen, csak négy alkalommal mentem fel egynapos túrákra.

2012.09.23.
http://youtu.be/fuey6z3FkwQ
http://youtu.be/h7DNx69m418
http://youtu.be/WBNYWrDxuKM
http://youtu.be/fBvcryK7i3M
http://youtu.be/BGRphyNPEEw
http://youtu.be/Kri9l3UoMzQ
http://youtu.be/8PwoJL7OPcI
http://youtu.be/c4Zv5LsA3g8

2012.09.24.
http://youtu.be/DWwhLJpIlVU
http://youtu.be/oE7NwbcmRAM

Benes-fő - i túra
http://youtu.be/n5ij5sY5vho
http://youtu.be/kjxJAqu9Yys
http://youtu.be/y6S9F_la74U
http://youtu.be/63rs35pEXUo
http://youtu.be/iPR7im0HWc0

Korongyosi túra
http://youtu.be/3gUihJOyuCI
http://youtu.be/Kup1ZTcmM8Y
http://youtu.be/3rG6bjk_4Vk
http://youtu.be/TnCmO9WmzJA


CSZ

2
Hírek és beszámolók / 2011 szeptemberi túrázásaim
« Dátum: 2011. október 07. - 17:14:48 »
Szervusztok !

fényképalbum (még nem feliratoztam):   https://picasaweb.google.com/116353983531984834643/Radnai_havasok_2011

Szálláshelyem a Suzy-panzióban volt.

2011. szeptember 22.-25. között volt az első túrám, melyet Borsa complex-től indult, ill a felvonóval mentem fel, innen kezdődött az menetelés. AZ első napon ragyogó napsütés volt, a második és harmadik nap javarészt felhős volt. Szó szerint csak pár csepp eső volt a Nagy-tejesnél.
24.-én (szombaton) késő este értem a Mosolygó-tavi katlan sátorozó helyére, de mások is voltak. Vasárnap ereszkedtem le Borsa központba, ismét ragyogó napsütésben. A "vasárnapi turisták" nagy számban jöttek fel.

Egynapos pihenőt követően 27.-én a Curatel-nél mentem fel, mindkét éjszakát a Kis-Lála tónál töltöttem (a másodiknál két sátorban 4-en voltak rajtam kívül).
28.-án a Csisa felé mentem, 28.-án a Lála-csúcsra mentem fel, igen erős szél fújt, majd visszatértem a panzióba.
Pénteken pihenés és csomagolás, majd szombaton visszatértem (csonka) Magyarországra.

CSZ

3
Hírek és beszámolók / 2009 szeptember 17-28.
« Dátum: 2009. október 07. - 20:55:39 »
Szervusztok !

Elsőként köszönetet mondanék a honlap készítőjének, Budai Péternek, a kiemelkedő információs anyagért. A leírások és a képek alapján kezdtem el részletesebben foglalkozni ezzel a hellyel, és nem csalódtam odafent sem.
Külön kiemelném a navigációs segítséget, mely három alkalommal abszolút segítséggel szolgált:
-   első alkalom az odautazás során volt: a Suzy panzióban volt a szállásom, melyet Borsán és a Radnai-hágón keresztül terveztem megközelíteni. A honlap leírásában és a Dimap térképen szerepel  ugyan, hogy nem pormentesített az út, de az autós térképen (és az openmaps.eu GPS térképén)  másodrendű útként van végig feltüntetve. A 18-as útról való leágazás nincs táblával jelezve (legalábbis én nem láttam későbbiekben sem). De szerencsére a GPS rovatban talált információk között a „ROTUNDA LE” jelzés volt a meghatározó, ill egy helybéli segítségével megerősítette, hogy ez az út vezet Radna felé.
-   második alkalom az megérkezésem éjszakája volt: a honlapon (jelenleg még) nincs feltüntetve a a Suzy panzió koordinátája (N47 29,076; E24 49,825) , így a leírásban szereplő patakösszefolyás, valamint a fénykép alapján történt azonosítás segítségével jutottam el szálláshelyemre.
-   három alkalommal (az első reggelemen) ismerkedő túrára mentem a Suzy panziótól a Curatel felé a piros háromszög útvonalon. Felhős időben indultam el, mikor kiértem az erdőből, az ottani esztena felett kezdett el cseperészni az eső. A piros háromszög útvonal nem szerepelt az openmaps.eu térképén, anyniból elvétettem az utat, hogy nem a spirálvonalat követtem, hanem fényképalbumon látott sziklakiugrás felé vettem az irányt. (A szálláshelyemről indult) lengyel kerékpáros turisták integettek, hogy merre menjek. Az eső miatt felvettem az esővédő pocho-mat, majd kb fél óra múlva záporrá erősödött, ill később zivatar is volt. A zápor során a poncso-ról lecsorgó víz eláztatta a nadrágomat a lábszár részen. Szerencsére a honlap menedékházak rovatában levő GPS koordinátát az itthoni felkészülésem során bevittem a készülékbe, így keresgélés nélkül eljutottam oda, is a vészhelyzeti készletemben található száraz-meleg ruhába öltöztem át a fedett helyen. Azt nem tudom, hogy a lengyelek miért csak egy bő félórával később érkeztek oda? Négyből hárman levetkőztek, és a hálózsákjukba bújtak melegedni.

Egyébként az itthoni felkészülésem során a két track-et, a hegycsúcsok és fontosabb helyek, valamint a szálláshelyek koordinátáit beírtam a GPS-embe, illetve a Google-Earthbe beolvasva háromdimenziós forgatással tanulmányoztam a hegységet, valamint áttekintettem a panoramio-s fényképeket is.

A továbbiakban kegyes volt hozzám az időjárás, mert azon a 3*2 napon, mikor fennt voltam (és sátorban aludtam) nem esett az eső.

A Mosolygó-tó katlanánál viszont kérném a jártasabbak pontosítását, hogy a kempingezési terület az csak az északi résznél van – a meteorológiai állomással szemben, vagy végig a keleti féltekén egészen a salgótarjáni leventék emlékhelyéig? A honlap alapján az előbbi helyen táboroztam le.
-   viszont a szívbaj kerülgetett, hogy nem volt víz az északi részen! Sötétedés előtt értem oda, rohantam a tóhoz, hogy van-e víz, vagy vissza kell mennem 1 km-t a lentebb levő forrásig? A tóból volt kifolyás, kb a déli 1/3-nál bukott a mélybe, sikerült vizet szereznem. Másnap további időveszteség volt az újabb vízvétel -> ha lehetséges, akkor célszerű a tóhoz közelebb táborozni, ill ennyivel közelebb vagyunk az elágazáshoz vezető szerpentinhez.
A Galac-hágónál levő kempinghely a honlapon feltüntetett helyen van, ezzel ellentétben az openmaps.eu keletebbre, a tavacskákhoz (pocsolyákhoz) helyezte.
A Gargaló alatti Beszterce-tónál láttam sátrazókat, de azt nem tudom, hogy ott szabad-e? (A Mosolygó-tónál volt egy tábla, ahol felsorolták a táborozási lehetőségeket, de nem fényképeztem le, ill nem jegyeztem meg a helyeket :-(

Lehet, hogy kockáztattam, de az autómat nem a Borsai Kórház környékén hagytam, hanem kb 2 km-re feljebb, egy vegyesbolt mellett; 1-2 autó elfér ezen a helyen. Az 2*2 km megspórolása jól jött.

Fent a hegyen beszélgettem egy úriemberrel, aki azt mondta, hogy van olyan közúti szállítás, mely Borsa város és Borsa komplex között túristákat is szállít; tud-e erről valaki részletesebb információt? Ennek akkor van jelentősége, ha valaki a főgerincet járja be.

CSZ

Oldalak: [1]