Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - admin

Oldalak: [1] 2 3 ... 11
1
Kérdések / Re:kérdés
« Dátum: 2015. október 16. - 15:02:13 »
Szia!

Nagyon "kijárva" biztosan nincs, viszont gerincen halad, tehát ha már fent vagy, nem hiszem, hogy el lehetne tévedni rajta. A nagyobb feladat inkább a leágazás meglelése lehet, mert azt biztosan nem jelzi semmi az erdészeti úton. Szóval kb. egy szimpatikus pontról valahogy "tökön-paszulyon át" jelleggel fel kell menni a gerincre a völgyből, aztán fent már könnyebb lesz a helyzet. Az Ünőkő közelében rendes "gerinc" jelleget ölt az út, a képgalériában úgy emlékszem van is erről a részről fotó.

Üdv: Péter

2
Autós információk / Re:parkolás
« Dátum: 2015. szeptember 17. - 19:50:18 »
Kedves Gabriella!

Az autót talán inkább Borsafüreden érdemes leparkolni (a templom melletti nagy placcon), a kiindulási ponthoz pedig taxit lehet hívni. Telefonszámot nem tudok, de a Medve panzióban ki tudnak segíteni információval.

Üdvözlettel: Budai Péter

3
Autós információk / Re:Útállapot információk
« Dátum: 2014. október 31. - 22:49:26 »
Némi késéssel megosztanám az egy héttel ezelőtti tapasztalataimat a Budapest-Borsafüred viszonylat útállapotával kapcsolatban:

1) Az M3 új szakasza némiképp rövidíti az utazási időt, most már csak kb. 50 km a határ az autópályától. A monotónia nem túl szórakoztató, de végeredményben hasznos, örülhetünk a lehetődégnek.

2) A túloldalon a 19-es számú főútnak most már mind a Szatmár megyei, mind pedig a Máramaros megyei szakaszát teljes keresztmetszetében felújították; hétfőn épp Kistécső határában dolgoztak a munkagépek. Az útminőség príma, de Huta Certeze falu után még nincs meg a burkolat felfestése, ezért éjszaka jobban oda kell figyelni. A Máramarosszigetig hátralévő szakasz nem friss, de nem is kell különösebb burkolati hibákkal számolni rajta. Szigeten jelenleg csatornázási munkálatok folynak a 18-as út városhatáron belüli részén, ezért itt egy rövid szakaszon lassú haladásra kell számítani.

3) Máramarosszigettől Majszínig végig befejezték a 18-as út teljes rehabilitációját, felfestéssel együtt. Kiválóan lehet haladni, egyedül az nem fér a fejembe, hogy néhány kanyargósabb szakaszra miért tettek ki 30 km/h korlátozást (itt 50-es tempóval is lazán bevehető kanyarokról van szó). Véleményem szerint túlzásba vitték az elővigyázatosságot, de ki-ki ítélje meg maga a saját tapasztalata alapján. Hasonlóképpen, több település belterületén szinte végig záróvonalat festettek fel, amit kb. lehetetlen betartani, a helyiek nem is veszik többnek egy ajánlásnál...

4) Majszíntől feljebb nem történt még meg az útrehabilitáció, viszont a kátyúkat betömték, így komoly veszélyforrás nincs több a burkolatban, mint Magyarországon (sőt).

Összességében: évek óta nem volt ilyen jó Magyarország felől a Radnai-havasok északi részére vezető utak állapota, csak ajánlani tudom (autóval és motorral egyaránt).

Ui.: Úgy hallottam, hogy a Gutin-hágó útját is elkezdték javítani, de az még nincs kész.

4
Újdonságok / Re:Frissített oldalak
« Dátum: 2014. szeptember 24. - 17:09:11 »
Kisebb kiegészítéseket tettem ma az oldal GPS alapú online térképén, amely az alábbi három útvonalponttal bővült:

- az Áfonyás-tóhoz vezető (piros háromszög jelzésű) turistaút leágazása a főgerincről
- a Lála-nyereg közelében található bővizű forrás (nagyon jól jön a gerinctúrázóknak)
- a Radnaborberek feletti Schneider-barlang koordinátái

Köszönet Kállai Istvánnak és Kis Leventének az információkért!

5
Kérdések / Re:Schneider barlang
« Dátum: 2014. szeptember 24. - 16:48:46 »
Köszönjük, ez hiánypótló volt!  :D

Fel is tettem az online térképünkre.

6
Kérdések / Re:Maxi Taxi
« Dátum: 2014. augusztus 29. - 10:04:32 »
Szia!

A buszok pontosságáról nincs saját tapasztalatom, de tény hogy vannak magántársaságok, amik többféle viszonylatban is üzemeltetnek menetrend szerinti járatokat (az oldal, amit találtál, ilyeneket ad ki). Jelenleg még szóba jöhet a stoppolás is, bár épp a napokban olvastam, hogy törvényileg be akarják tiltani, és épp most van a törvényhozás előtt a javaslat.

Egyébként csatlakoznék CSZ javaslatához, inkább Borsafüreden hagyjátok kocsit és a túra elején buszozzatok a Szacsali-hágóba.

Üdv: Péter

7
Kérdések / Re:Schneider barlang
« Dátum: 2014. július 05. - 20:07:11 »
Szia!

A Schneider-barlang a Száka-hegy oldalában van az erdőben, nehezen megtalálható. Érdeklődj a Suzy panziónál, ők tudják a pontos helyet, esetleg el is tudnak kalauzolni vagy keríteni valakit, aki megmutatja. A DIMAP térképen a Száka-Korongyos gerincen jelzett "barlang" tulajdonképpen nem barlang, hanem egy sziklaboltozat - volt, mivel sajnos jónéhány évtizede összeomlott (Benes kapuja).

Üdvözlettel: Budai Péter

8
Kérdések / Re:autó otthagyása Borsán
« Dátum: 2013. augusztus 27. - 15:20:55 »
Én 3 éve jártam a Nagybánya-Dés-Óradna útvonalon, ami részben egyezik az általad kérdezettel. Igaz nem friss infó, de akkoriban egész kellemesnek ítéltem meg útminőség és forgalom szempontjából is. Kanyarok azért voltak bőven, ami nappal kifejezetten élvezetes (azzal a kis forgalommal, amivel találkoztam), éjszaka kevésbé lehet az.

9
Kérdések / Re:autó otthagyása Borsán
« Dátum: 2013. augusztus 21. - 20:45:17 »
Szívesen! Kívánom hogy kifogástalan napos őszi időt fogjatok ki! :-)

10
Kérdések / Re:Időjárás
« Dátum: 2013. augusztus 21. - 17:26:00 »
Hát erre a szakemberek se tudnának semmi biztosat mondani... majd a túra előtt egy héttel kezdd el nézegetni az előrejelzéseket... amúgy éjszaka biztosan hideg lesz, de azért nem a sarkvidéki fajtából :-)

11
Kérdések / Re:víz
« Dátum: 2013. augusztus 21. - 17:24:15 »
A tóból kifolyó patak a vízforrás. Forralni nem árt, de úgy biztosan iható.

12
Kérdések / Re:autó otthagyása Borsán
« Dátum: 2013. augusztus 21. - 17:23:13 »
Szia! A városközponttól ez kb. 9,5 km távot és kb. 1000 m szintet jelent. Tehát tempótól és évszaktól függően fel lehet érni a meteo állomáshoz (a tónál nem szabad sátorozni, persze vannak, akik fittyet hánynak a szabályokra és megteszik, de ha meg szeretnénk őrizni az iható vízforrást, akkor érdemes lenne betartani...)

13
Újdonságok / Re:Új oldalak
« Dátum: 2013. augusztus 07. - 16:46:07 »
Ma elindult az oldal múltidéző rovata, melyben elsőként Nemes Ödön 1892-ben megjelent cikkének segítségével tehetünk érdekes időutazást a Nagy-Szamos völgyébe. A környék természeti látnivalóinak bemutatása mellett képet kapunk a vidék bányászatának és a fürdőéletének akkori helyzetéről, valamint találkozhatunk az Ördög-szoros legendájával, amit a szerző egy bányász elbeszélésében ismer meg...

14
Hírek és beszámolók / Re:Gerinctúra, 2011.07.02-07.08.
« Dátum: 2013. augusztus 07. - 16:44:29 »
Örülök, hogy ezúttal kegyeibe fogadott tieteket a hegy, és kedvesebb arcát is megmutatta! :-)

15
Hírek és beszámolók / Re:Gerinctúra, 2011.07.02-07.08.
« Dátum: 2013. július 29. - 07:14:58 »
Remélem ezúttal szerencsével jártok. Hajrá! :)

Oldalak: [1] 2 3 ... 11