Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Hírek és beszámolók / Re:Gargaló-Nagy Köves túra
« Utolsó üzenet: írta Ibotz Dátum 2017. augusztus 08. - 21:37:11 »
Szervusztok! Mi  fordított irányból jártuk meg: Borsaról a meteorológiai állomásig mentünk majd ott lesátoroztunk (hajnali Budapesti indulás mellé simán belefér). Kemény hűvös szél egész éjszaka rázta a sátort, de reggel napsütésre ébredtünk. Másnapi adag: Köves csúcs, Bukulyok majd a Repedő csúcs alatt sátorozás. (nagyon jó hely, patak + forrás). Itt jegyzem meg, hogy a Tarnita Negoieselor nál menedékhely épült, faházikó, több személy befogadására alkalmas, sajnos belülről nem volt módunk megnézni, forrás a közelben. A Puzdra alatt elhaladva a Tejes nyeregnél a nemlétező kék pont ösvényén leereszkedtünk a volt Puzdrele menedékházhoz (ez jelezve van a Borsai főúton is, kicsit vicces, hogy egy rom úgy van jelezve mint egy működő ház) majd átmásztunk a Cimpoiasa völgybe ahol egy ösvényen beereszkedtünk Borsafüredre szállásunkig. Akinek még van kedve és ideje érdemes az északabbra eső Máramarosi havasokba is tenni egy két túrát, felejthetetlen kilátás adódik a Radnai havasokra.
2
Autós információk / Re:parkolás
« Utolsó üzenet: írta Ibotz Dátum 2017. augusztus 08. - 21:13:57 »
Mi picivel merészebben a Borsai kórháztól induló kék jelzésen kb 3 km-t haladtunk felfele autóval, majd mikor elfogyott az aszfalt ott lezártuk az autót és három napig ott volt. Nem történt baja.
3
Autós információk / Re:Útállapot információk
« Utolsó üzenet: írta Ibotz Dátum 2017. augusztus 08. - 21:11:38 »
Szervusztok!
Augusztus eleji útinformációk: Majszíntól teljes a káosz mert útjavítás van, azért lassan, megfontoltan lehet menni. Addig egészen jó az út. Borsafüredtől Prislop hágóig 35 p autóval, komoly útjavítás zajlik. Aki Moldvába is átrándulna: Borsafüred Iacobeni két óra, éjszaka vagy esős időben meg se próbáljátok!
4
Kérdések / Re:kérdés
« Utolsó üzenet: írta admin Dátum 2015. október 16. - 15:02:13 »
Szia!

Nagyon "kijárva" biztosan nincs, viszont gerincen halad, tehát ha már fent vagy, nem hiszem, hogy el lehetne tévedni rajta. A nagyobb feladat inkább a leágazás meglelése lehet, mert azt biztosan nem jelzi semmi az erdészeti úton. Szóval kb. egy szimpatikus pontról valahogy "tökön-paszulyon át" jelleggel fel kell menni a gerincre a völgyből, aztán fent már könnyebb lesz a helyzet. Az Ünőkő közelében rendes "gerinc" jelleget ölt az út, a képgalériában úgy emlékszem van is erről a részről fotó.

Üdv: Péter
5
Kérdések / Re:kérdés
« Utolsó üzenet: írta Paraferee Dátum 2015. október 13. - 19:40:28 »
Kedves oldal Szerkesztő!
A DIMAP által szerkesztett és kiadott térképet böngészve egy turistajelzéssel nem ellátott, de járható ösvénynek jelölt útvonalról szeretnék némi információt kapni - ha van rá mód.

A kérdéses úton van egy román felirat is: Creasta Picioru Plescutei.

Ez a Vf. Ineu (2279m) nyeregtől halad keleti irányba, és a Gura Lalei erdészeti útba torkollik.

Az ösvény jól járható és követhető tavaszi, nyárelői időpontban?

Mindennemű választ előre is köszönök!

Paraferee
6
Autós információk / Re:parkolás
« Utolsó üzenet: írta admin Dátum 2015. szeptember 17. - 19:50:18 »
Kedves Gabriella!

Az autót talán inkább Borsafüreden érdemes leparkolni (a templom melletti nagy placcon), a kiindulási ponthoz pedig taxit lehet hívni. Telefonszámot nem tudok, de a Medve panzióban ki tudnak segíteni információval.

Üdvözlettel: Budai Péter
7
Autós információk / Re:parkolás
« Utolsó üzenet: írta guttig Dátum 2015. szeptember 14. - 15:20:03 »
Sziasztok!

Információt szeretnék kérni a Borsai javasolt parkolóhelyekről (4 napra hagynánk ott az autót), valamint, hogy a városban van -e taxi (esetleg mikrobusz) amivel eljuthatunk a kezdőpontunkhoz (Radnai hágó elágazás). Megköszönöm az esetleges cégek linkjének, telefonszámának megosztását.

Üdvözlettel:

Gutti Gabriella
8
Autós információk / Re:Útállapot információk
« Utolsó üzenet: írta admin Dátum 2014. október 31. - 22:49:26 »
Némi késéssel megosztanám az egy héttel ezelőtti tapasztalataimat a Budapest-Borsafüred viszonylat útállapotával kapcsolatban:

1) Az M3 új szakasza némiképp rövidíti az utazási időt, most már csak kb. 50 km a határ az autópályától. A monotónia nem túl szórakoztató, de végeredményben hasznos, örülhetünk a lehetődégnek.

2) A túloldalon a 19-es számú főútnak most már mind a Szatmár megyei, mind pedig a Máramaros megyei szakaszát teljes keresztmetszetében felújították; hétfőn épp Kistécső határában dolgoztak a munkagépek. Az útminőség príma, de Huta Certeze falu után még nincs meg a burkolat felfestése, ezért éjszaka jobban oda kell figyelni. A Máramarosszigetig hátralévő szakasz nem friss, de nem is kell különösebb burkolati hibákkal számolni rajta. Szigeten jelenleg csatornázási munkálatok folynak a 18-as út városhatáron belüli részén, ezért itt egy rövid szakaszon lassú haladásra kell számítani.

3) Máramarosszigettől Majszínig végig befejezték a 18-as út teljes rehabilitációját, felfestéssel együtt. Kiválóan lehet haladni, egyedül az nem fér a fejembe, hogy néhány kanyargósabb szakaszra miért tettek ki 30 km/h korlátozást (itt 50-es tempóval is lazán bevehető kanyarokról van szó). Véleményem szerint túlzásba vitték az elővigyázatosságot, de ki-ki ítélje meg maga a saját tapasztalata alapján. Hasonlóképpen, több település belterületén szinte végig záróvonalat festettek fel, amit kb. lehetetlen betartani, a helyiek nem is veszik többnek egy ajánlásnál...

4) Majszíntől feljebb nem történt még meg az útrehabilitáció, viszont a kátyúkat betömték, így komoly veszélyforrás nincs több a burkolatban, mint Magyarországon (sőt).

Összességében: évek óta nem volt ilyen jó Magyarország felől a Radnai-havasok északi részére vezető utak állapota, csak ajánlani tudom (autóval és motorral egyaránt).

Ui.: Úgy hallottam, hogy a Gutin-hágó útját is elkezdték javítani, de az még nincs kész.
9
Kérdések / Re:Maxi Taxi
« Utolsó üzenet: írta Boti68 Dátum 2014. október 02. - 14:25:43 »
Végül Borasafüreden hagytuk az autót a templom előtt, s rögtön kaptunk is buszjáratot Borsára. 2 Lej/fő volt.

Fent változékony volt az idő, de az éjszakák nem voltak nagyon hidegek.
42 km-t gyalogoltunk.

10
Újdonságok / Re:Frissített oldalak
« Utolsó üzenet: írta admin Dátum 2014. szeptember 24. - 17:09:11 »
Kisebb kiegészítéseket tettem ma az oldal GPS alapú online térképén, amely az alábbi három útvonalponttal bővült:

- az Áfonyás-tóhoz vezető (piros háromszög jelzésű) turistaút leágazása a főgerincről
- a Lála-nyereg közelében található bővizű forrás (nagyon jól jön a gerinctúrázóknak)
- a Radnaborberek feletti Schneider-barlang koordinátái

Köszönet Kállai Istvánnak és Kis Leventének az információkért!
Oldalak: [1] 2 3 ... 10