Impresszum

| köszöntő | tartalom | szerkesztőség | támogatás | felhasználás |

Köszöntő

hogy kerül a csizma az asztalra

Üdvözlöm a kedves látogatót! E weboldal célja az észak-erdélyi Radnai-havasok különlegesen szép világának magyar nyelvű internetes bemutatása. Az oldal összeállítása során arra törekedtem, hogy a hegység iránt érdeklődők minél több hasznos információt találjanak itt egy helyen. Természetesen örömmel fogadok bármilyen további segítséget (javaslatokat, információt, képeket, személyes tapasztalatokat stb.) az oldalak fejlesztéséhez. Kapcsolatfelvétel céljára rendelkezésre áll a fórum (ehhez regisztráció szükséges), de meg lehet keresni személyes üzenetben is (ez regisztráció nélkül is megvalósítható).

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik gazdagították a fotógaléria tartalmát, illetve értékes tapasztalatokat osztottak meg a fórumban. Külön köszönet illeti Fenyős Zoltánt, Jancsik Pétert és Bak Anettát, valamint Csizmadia Zoltánt.


| oldal elejére |

A tartalomról

mit rejt a csizma

A honlap gazdag fotógalériája mintegy meghívóul szolgál a számos természeti értékkel rendelkező Radnai-havasokba. A hegység rövid általános bemutatása és a környék látnivalóinak ismertetése mellett néhány prominens hegycsúcsról, tengerszemről és barlangról bővebben is olvashatunk. Az oldal részletes tájékoztatást ad a hegység megközelítéséről és szálláslehetőségeiről, valamint az aktuális és a várható időjárásról.

A Radnaiba készülő bakancsos turisták a népszerű térkép-oldal szolgáltatásán kívül további megszívlelendő tanácsokat találnak itt a hegység turistaútjainak bejárásához. Hasznos holminak bizonyulhat a túlélőszótár is, ami a túrák során előforduló leggyakoribb szavak és kifejezések román megfelelőit tartalmazza. Az eddig felsoroltakat a síterepeket bemutató oldal, illetve a hegységgel kapcsolatos irodalomjegyzék egészíti ki.

Az oldal saját fórumában további hasznos információkra lelhetünk. Regisztrált tagoknak lehetősége nyílik az aktív részvételre is, ezt a funkciót immár egyre többen használják. Az aktuális hírekről, oldalfrissítésekről és bővítésekről szintén a fórum megfelelő témáiból lehet értesülni. A „régi idők fociját” kedvelők számára pedig a múltidéző rovat tartogat érdekességeket.


| oldal elejére |

Szerkesztőség

a cipészről

Ötletgazda, webmester és lelkes hegyjáró: Budai Péter. Az oldal tartalmával kapcsolatosan engem kell szidni vagy dicsérni, kinek mi tetszik. A Radnai-havasokba 2006 nyarán jutottam el először. Ezzel egyrészt egy régi álom vált valóra, másrészt (kissé patetikusan) egy új szerelem vette kezdetét. A túra megtervezéséhez annak idején szinte semmilyen magyar nyelvű írásos anyagot nem találtam az Interneten, így aztán a Retyezátot bemutató weboldal elindítását követően elhatároztam, hogy erről a hegységről is megpróbálok létrehozni egy hasonlót. Az oldal első verziója 2008 augusztus 1-re készült el, a folyamatos bővítés pedig szabadidőm függvényében azóta is tart...

Kapcsolatfelvétel


| oldal elejére |

Támogatási lehetőségek

cipőápolási segédlet :)

Hasznosnak találod az oldalt és szeretnél segíteni a fenntartásában? Ezt most már akár háromféle módon is megteheted: külföldi utazásaid alkalmával köss utasbiztosítást a radnaihavasok.ro online felületén keresztül, vagy vásárolj bármilyen hűtőmágnest a Mágnesműhely webáruház széles választékából, de ha már nincs hová tenni újabb hűtőmágneseket, akkor adományozhatsz is tetszőleges összeget a PayPal rendszerén keresztül.

Bármelyik lehetőséget választod, köszönöm!

Mágnesműhely

| oldal elejére |

Felhasználás

a bakancsviselés szabályai

Ahogy az minden oldal láblécében olvasható, a radnaihavasok.ro tartalmának bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában történő további felhasználása, utánközlése a weboldal szerkesztőjének engedélyéhez kötött. Az itt közölt fotókkal kapcsolatban ezen felül a képgalériában leírtak veendők irányadónak, azaz minden esetben a fotók készítőinek hozzájárulás is szükséges. A velük való kapcsolatfelvételben a szerkesztő tud segíteni.

Köszönöm az együttműködést és a megértést!